📅  Időpontok: 2021. szeptember 25, október 9, 23 és november 6

🎥 A zoom használatával fognak zajlani az órák, amit a regisztráció után küldök neked. 

⏰ Reggel 10:00 - 12:00ig

Jelentkezés itt ezen a linken: https://forms.gle/YY6yr2CLQVEVY12T6

 💵 A workshop ára: £59 ami körülbelül 25.000 forint, ezt majd a Paypal segítségével tudod átutalni


Az intuíció megfigyelése és pillanatainak megélése a tánc révén.Hogyan mozgunk és mi az, ami hív, illetve mi az, ami befolyásolja az életünket és a gondolatainkat? Nehezen hozzuk meg a döntéseinket, félünk döntéseket meghozni, holott érezzük a zsigereinkben a döntés lényegét, mélységét. Intuitív tánccal megvizsgáljuk, hogy melyek azok az ingerek, amelyek erősen hatnak ránk, lelki állapotunkra és létezésünkre.

Az Intuíciót az érzékszerveken keresztül lehet megérezni, a látás, hallás, szaglás, tapintás, ízlelés tapasztalásainak megfigyelésével. Mi kivételesen az érzésekkel, tapintásokkal fogunk dolgozni, a mozgás és a tánc használatával fogjuk ezeket integrálva, kísérletezéseken keresztül elmélyíteni, megérezni.

A fő célja a foglalkozásnak, hogy egy saját önazonos mozgás rendszerben fedezd fel gondolataidat, érzéseidet és megtapasztald milyen érzés „zsigerből” erőforrásra találni és ennek teret adni.

A foglalkozások táncos, kreatív környezetben fognak megvalósulni. 120 perces, online vezetett improvizációs feladatokkal. Mindezek mellett, nem kötelező, de ajánlott egy saját napló írása, és egy pár alkalmas egyéni „self recording” felvétel bemutatása.

Kinek ajánlott:

Neked, aki éppen ezt olvassa, biztos felkeltetettem érdeklődésed az intuíció szóval, vagy a képességfejlesztéssel. A foglalkozáshoz nem kell előképzettség. Amire szükséged van, az a bátorság - ha nem voltál még semmilyen táncos foglakozáson - ha pedig, igen akkor a kíváncsiság és az élménykeresés.

Mi lesz a 120 percben:

Vezetett trénig: egyszerű gyakorlatsorok, amelyek segítenek fellazítani az izmainkat és előkészíteni testünket, gondolatainkat

Témakörök felvetése: általában erről közösen gondolkodunk, beszélünk, majd egy saját úton megtapasztalt fizikai észlelésen keresztül elmélyülünk, amit az elején vezetek, de ezután hagylak a saját teredben, idődben mozogni és tapasztalatokat gyűjteni

Kevezetés: a megszerzett tapasztalatok elmélyítése - ami veled történt, akár írásban vagy rajzolással, a lényeg a tudatosítás és az élmények rögzítése akár metaforikus, asszociációs gondolatokkal

Mire lesz szükséged?

- kényelmes ruházatra
- a kedvenc színű pólódra, legyen színes és vidám
- otthonodban lévő körülbelül egy „kettő jóga matrac” nagyságú térre (nem használjuk a jóga matracot)
- egy laptopra vagy ipadra és persze internetre
- egy sima füzet, számodra tetszőleges méretű és színű, de az írás felülete legyen fehér és sima
- színes ceruza készletre vagy bármilyen íróeszköz, aminek van 4 – 5 különböző színe- szükség lesz arra, hogy egyedül legyél, ott ahol mozogsz ebben a kettő órában

Ki vagyok?

A mozgáson és az alkotáson keresztül tapasztaltam, tanultam. Kortárstánc Alkotó Művész vagyok, aki gyerek kora óta táncol. Mondhatom úgy is, hogy az egzisztenciám a tánc segítségével színesedett. A Budapesti Kortárs Táncművészeti Főiskolán BKTF, akkor még a közép iskola működésében szereztem meg alapvető tudásomat a táncról, majd folytattam tanulmányaimat a Salzburgi Experimental Academy of Dance SEAD – ben. Ezen az őszön kezdem el a Master of Fine Arts kétéves koreográfusi képzését az Egyesült Királyságban, Londonban a Trinity Laban Conservatoriumban ahol Leverhulme Arts Ösztöndíjban részesülök. A második évben egy éves egyéni kutatói munkában veszek részt, amiben az Intuíció témakörében és a 21. századi improvizáció mélységeiben fogok elmélyülni és ezek gyümölcseiből alkotni.